Aktuálne

Fatimská slávnosť v auguste

Pútnici sa stretli na Fatimskej slávnosti aj v auguste. V sobotu 13. augusta bolo opäť stretnutie s Matkou. Modlili sme sa svätý ruženec - túto veľmi mocnú modlitbu. V príprave na 100. výročie fatimských zjavení uvažujeme o slovách Panny Márie. V sobotu to boli jej slová z Lúrd, z 25. februára 1858: Pite z prameňa, umyte sa v ňom!

Panna Mária pri svojom deviatom zjavení povzbudzuje Bernadetu, aby sa napila z prameňa a aby sa v ňom umyla. Voda je veľký dar pre nás. Bez nej by sme neprežili. Voda však môže byť pre nás aj smrťou – potopa sveta. Z vody môžeme loviť aj olympijské medaily, ako naši zlatí, či strieborní chlapci na olympiáde. Pozrite si dnes 104 žalm, ktorý zaujímavo hovorí o vode.

V Lurdoch vytvorili v roku 1888 „kanceláriu lekárov“. Môže do nej vstúpiť akýkoľvek lekár bez ohľadu na nábožestvo, či národnosť. Lurdská voda zázračne uzdravila 4-ročné slepé dieťa. Lurdská voda zázračne vyliečila rakovinu... Lekári však nehovria o zázrakoch. Hovoria o situáciách, ktoré sa lekársky nedajú vysvetliť. Koľko tam prišlo nevercov. Koľkí by chceli Pánu Bohu zakázať zázraky. To však nedokážu! Mária nás povzbudzuje aj dnes: Pite z prameňa, umyte sa v ňom. Lurdy by boli biedne, keby mali len zázračnú vodu. Mária nás upozorňuje na zázračný prameň, ktorý je vo sviatostiach. Aké vznešené zázraky robí Boh cez sviatosti. Poď k prameňu, poď pravidlene k svätej spovedi, poď k oltáru, ži z Eucharistie.